
Na wieko słoika

BANDEROLE - etykiety na przetwory i na słoiki. Są to najczęściej etykiety papierowe z klejem standardowym nawinięte na rolkach. Do tych etykiet używane są specjalistyczne wykrojniki (noże tnące). Najważniejszą cechą etykiet na produkty jest jej ATRAKCYJNOŚĆ wizualna. Naklejka powinna być tak zaprojektowana by w efekcie podkreślać i wyróźniać jakoś produktu, którego identyfikuje. Warto przeczytać nasz poradnik odnośnie kreowania marki. Fachowo zaprojektowane opakowanie i spójna z nim etykieta pozwala Konsumentowi zapamiętać wizerunek dobrego i smacznego produktu. Dodatkowo uwagę można przyciągnąć za pomocą informacji np. patriotycznych PRODUKT POLSKI, czy ekologicznych BIODEGRADOWALNE OPAKOWANIE.
ZASTOSOWANIE ETYKIET (czytaj więcej)
POMOC/PORADA MERYTORYCZNA HANDLOWCA : Michał Bartecki, Mariański Wiesław, Agnieszka Kacmarska.
Arkusze A4 vs ROLA (rozwiń czytaj)